Tekstschrijven, correctie en redactie

Tekstschrijven, correctie en redactie

Een foutloze en prettig lezende tekst is het visitekaartje van uw bedrijf. Dat geldt voor uw webteksten, nieuwsbrieven, brochures en alle andere teksten waarmee u zich op de markt presenteert. Het inschakelen van een tekstschrijver kan u veel tijd en moeite besparen. Ik ben als vertaler en tekstschrijver gevestigd in Velp (bij Arnhem) en help u graag bij het schrijven, herschrijven of verbeteren van uw Nederlandse teksten, zodat die goed aansluiten bij uw doelgroep.

Ik werk als freelance redacteur en corrector voor uitgeverijen van boeken en studiemateriaal. Verder kunt u bij mij terecht voor hulp bij het schrijven en corrigeren van bijvoorbeeld scripties en rapporten. En ik kan u helpen bij het schrijven van teksten voor uw website, waarbij we natuurlijk rekening houden met vindbaarheid en SEO-criteria.

U geeft zelf aan of u uw tekst wilt laten corrigeren, redigeren of misschien wel laten herschrijven.

  • Alleen correctie betekent bij mij: controleren van de spelling, grammatica, interpunctie en zinsbouw. Na correctie heeft u een tekst zonder storende fouten, waarin uw eigen schrijfstijl in ere is gebleven.
  • Redactie gaat een stapje verder: ik corrigeer uw tekst niet alleen, maar ik kijk ook naar de formulering, de stijl en de opbouw van de tekst. Het resultaat is een goedlopende tekst, waarin uw boodschap helder wordt verwoord voor de beoogde doelgroep.

Prijs corrigeren, redigeren en tekstschrijven

Voor tekstschrijven, correctie- en redactiewerkzaamheden hanteer ik een uurtarief van € 45 (ex btw). Wilt u liever een woordtarief afspreken, dan kunnen we dat bespreken.

Heeft u regelmatig even hulp nodig bij korte teksten, bijvoorbeeld een wekelijkse nieuwsbrief? Dan is het gebruik van een strippenkaart misschien handig en voordelig voor u. Strippenkaarten voor tekstschrijven, correctie en redactie: vanaf € 200 voor 5 uur (excl. 21% btw). Geldig tot een jaar na aankoop.

Alle genoemde tarieven zijn exclusief 21% btw.